Son Yazılar

1 Ocak 2014 Çarşamba

Siluet Fotoğraflar


Silüetler neden bu kadar özeldir? Silüetlerin bu kadar ilgi çekici olmasının nedeni yoruma çok açık olmasıdır. Neyi ya da kimi çekiyor olursanız olun, fotoğrafı izleyen her izleyici onunla ilgili farklı düşüncelere dalacaktır. Hedef kitlenizin bakış açısına bağlı olarak, fotoğrafınızda neler olup bittiğini geniş bir yelpazede anlatabilirsiniz.


Fotoğraf: Enrique Mendez


Güneş batıyor ve parktaki bir bankta bir adam yalnız başına oturuyor. Evlilikleri bittiği için mi üzgün? Belki ne de ne zamana kadar yaşayacağını düşünüyordur, geride kalacakları düşünüyordur. Belki de sadece günün yorgunluğunu atmaya çalışıyordur. Belki de önemli bir toplantıdan çıktı ve işi kaptı.

Birçok farklı açıdan bakınca çeşitli şekillerde algılanabilecek birçok sahne vardır. Silüet fotoğrafçılığı izleyicilerinizin hayallerinin gerçeğe dönmesini sağlar. Bu nedenle, silüet fotoğrafçılığı başka fotoğrafçılık dallarına benzemez.

Bu açıdan bakınca, kilit noktamız silüeti nasıl planlayacağınız olacak. Kendinize, "En etkili bir şekilde senaryomu nasıl oluşturabilirim?" sorusunu sormanız, bu alanca başarıyı getirecektir. Hayallerinizi takip edin ve sonuçlarla büyülenin.

Fotoğraf: Nick Kenrick




BİR SİLÜET FOTOĞRAFI AYARLAMAK


Silüet fotoğrafını ayarlama işlemini tanımlamak için bir sahilde yalnız başına duran bir bayanı örnek olarak alalım. Güneş ışığı tek ışık kaynağımız olacağı için bu ışığı konumuzun arkasına almamız gerekecek. Bu çekimimizde, bir reflektör ya da dolgu flaşı kullanmayacağız.

Sadece, okyanusun üzerinde, ufukta duran güneşle birlikte kamerayı güneşin olduğu yere doğru odaklayın. Silüetlerle birlikte, biraz daha uzun pozlama süresine ihtiyaç duyarız. Bu nedenle, kamerayı sabit tutması için bir üçayak faydalı olacaktır. Bundan sonra, diyafram ayarını sabit tutarak ve perde hızını, en güzel silüet fotoğrafını elde edene kadar değiştirmek gerekecektir.

Fotoğraf: Jason Ross

SİLÜETLER İÇİN DİĞER SEÇENEKLER


Çektiğiniz konunun çevresinde bir harelenme etkisi bırakmanız da silüetleriniz açısından ilginç bir görüntü oluşturacaktır. Bu etkiyi elde etmek istiyorsanız konunuzu güneşin tam olarak önüne yerleştirin. Bir büyük bir harelenme meydana getirecek ve bu da konunuzun etkisini artıracaktır. Böyle bir etki ile birlikte, izleyicinizin silüetinize olan ilgisi artacaktır.

Hatırlayın, izleyicilerinizin daha büyük be iyi hayallere dalmasını sağlayan silüet fotoğraflarınız daha etkili fotoğraflarınız olacaktır.

Etkili silüet fotoğrafları çekmek için kendinize zaman verin ve sahnenizi düşünün. Dışarı çıkın ve o sahneyi yakalayın.

© Mathew Rivers

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status